Pentru Catedrala catolica ar trebui facut mai mult de toti crestinii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pentru Catedrala catolică ar trebui făcut mai mult de toți creștinii

[2011-01-26]
Vorbind despre partea practică a realizării împăcării, Episcopul ortodox a subliniat necesitatea lucrării împreună a creștinilor pentru răspândirea cuvântului lui Cristos și a operei caritative a Bisericii lui Cristos. A exemplificat această lucrare-împreună printr-un eveniment petrecut cu mulți ani în urmă la Iași, când un tânăr ortodox a fost ajutat într-o problemă foarte gravă medicală de o operă comună a PS Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iași, și, pe atunci, a IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei. Apoi PS Varlaam a vorbit despre situația Catedralei "Sf. Iosif" care este pusă în pericol de construcția ilegală de lângă ea.
"Un lucru asemănător s-a întâmplat oarecum, dar s-ar fi putut face mai mult. Ne aflăm într-o Catedrală amenințată de un mastodont care o poate pune în pericol în orice moment. Sigur că au existat comunități creștine, în afară de cea romano-catolică, și Patriarhia Ortodoxă a făcut-o de mai multe ori, s-au luat poziții în favoarea Catedralei, dar creștinii de diferite confesiuni cred că ar fi putut manifesta într-un mod mai unitar și cu o prezență mai impresionantă, convingătoare, pentru ca această nedreptate care se face Catedralei catolice să nu ajungă la final pentru că există riscul ca mâine, poimâine, o altă biserică, aparținându-i unei alte confesiuni să traverseze o tragedie asemănătoare."
(Sursa: ARCB.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 830, Ultimul acces: 2023-09-28 19:57:42