Uniti in rugaciunea pentru unitatea crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Uniți în rugăciunea pentru unitatea creștinilor

[2011-01-26]
În biserica romano-catolică "Fericitul Ieremia" din Bacău, duminică, 23 ianuarie 2011, începând cu ora 18.00, a avut loc prima întâlnire ecumenică. La această întâlnire prezidată de pr. Dumitru Gabor, paroh al parohiei "Fericitul Ieremia", au fost prezenți preoții ortodocși Vasile Sârcu, paroh al comunității "Sfinții Trei Ierarhi" și Silviu Besa, iar din partea comunității catolice au fost prezenți preoții care activează în parohie, pr. Lucian Simon, responsabil al Asociației Caritas Bacău, și părinții salezieni împreună cu superiorul lor, pr. Venceslau Grosu. În cea de-a doua oră de rugăciune preoții, împreună cu credincioșii, s-au întâlnit marți, 25 ianuarie, începând cu ora 18.00, în biserica ortodoxă "Sfinții Trei Ierarhi". Această celebrare a fost prezidată de pr. Vasile Sârcu, paroh al comunității gazdă.
Pr. Lucian Simon a scos în evidență la predică ce înseamnă ecumenismul și necesitatea lui, chiar dacă unii sunt împotriva ecumenismului. Bucuria celor prezenți la rugăciune a fost sporită știind că anul acesta catolicii și ortodocșii vor sărbători Paștele împreună. "După aceste zile de rugăciune pentru unitate cu toții și-au dat seama că această Săptămână de rugăciune nu este doar o simplă modă și nici o simplă imagine a Bisericilor, ci ea este o necesitate", scrie pr. Adrian Blăjuță în corespondența pentru Ercis.ro. "Faptul că Săptămâna aceasta de rugăciune se desfășoară la începutul anului ne arată, ca un simbol, că ea nu trebuie să dureze doar opt zile, ci trebuie să fie continuată tot anul, prin rugăciune și prin faptele de zi cu zi."
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1064, Ultimul acces: 2024-07-01 14:04:12