Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor la Zalau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Zalău

[2011-01-26]
Joi, 20 ianuarie, la biserica greco-catolică Sfânta Familie s-a slujit Sfânta Liturghie, la care au participat părintele Valer Părău, părintele Sover, de la parohia romano-catolică, și părintele greco-catolic Petru Peștean, de la parohia din cartierul Ortelec. A asistat și părintele ortodox Ioan Ghiurco, care a rostit o cuvântare după celebrarea rugăciunilor ecumenice. Duminică, 23 ianuarie, la aceeași biserică a avut loc o celebrare ecumenică, oficiată de preoții Valer Părău, Petru Peștean și Ciprian Robotin. A fost de față la rugăciunea ecumenică și părintele ortodox Ioan Coste de la biserica ortodoxă Sfântul Ștefan, care și-a exprimat bucuria de a-i avea ca prieteni pe preoții greco-catolici și de a cunoaște mulți creștini evlavioși din parohia Sfânta Familie și de la celelalte culte care au lăcașuri de rugăciune în zonă. Luni, 24 ianuarie, biserica Sfânta Familie l-a avut ca oaspete pe Bogdan Zsolt, protopopul reformat al Zalăului, care a adresat un mesaj de unitate și și-a exprimat regretul față de reticența unora cu privire la ecumenism, fiind condamnat recent pe unele site-uri pretins creștine.
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor s-a încheiat în seara zilei de marți, când s-a oficiat un Te Deum la biserica Sfinții Petru și Pavel la care au participat preoții greco-catolici Simion Mărieș - protopopul Supurului; Ciprian Robotin, Daniel Bertean și Radu Puie, iar ca invitați preoții Olah Mihai și Ioan Ghiurco. Au fost prezenți si membrii Corului bisericii Sfânta Familie, precum și Surorile Preasfintei Inimi, care au fost prezente la majoritatea celebrărilor ecumenice. Au rostit alocuțiuni preoții Ioan Ghiurco, Olah Mihai si Daniel Bertean. Mesajul lui Olah Mihai a afirmat că nu vede zona în care trăim ca fiind una a faliilor, ci mai degrabă un loc de întâlnire între creștinătatea apuseană și cea răsăriteană. (după materialul biroului de presă al Protopopiatului Zalău)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 923, Ultimul acces: 2023-09-19 04:06:31