Cardinalul Camillo Ruini despre beatificarea lui Papei Ioan Paul al II-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Camillo Ruini despre beatificarea lui Papei Ioan Paul al II-lea

[2011-01-27]
Cardinalul Camillo Ruini și-a început strânsa colaborare cu Papa Ioan Paul al II-lea în 1984. Din personalitatea acestui Papă "ceea ce impresiona cel mai mult era tocmai sfințenia sa, profunditatea și spontaneitatea relației lui cu Dumnezeu. Apoi, modul lui de a se ruga... Era capabil să se cufunde imediat în rugăciune și aceasta era o atitudine constantă a sa, de aceea orice făcea sau orice spunea era în cheia raportului său cu Dumnezeu". Trăsătura caracteristică a pontificatului său a fost "în primul rând cea a evanghelizării. Să ne amintim cuvintele pronunțate la începutul pontificatului: 'Nu vă fie teamă! Deschideți larg porțile lui Cristos!' De asemenea, prezența lui Dumnezeu, prezența lui Isus Cristos, relansarea credinței: a fost un mare evanghelizator în prima persoană, de la parohiile din Roma la toate țările lumii. A fost de asemenea un mare promotor al forțelor capabile de evanghelizare în Biserică... Această evanghelizare privea omul concret, așadar solicitudinea față de persoane, pentru care a venit Isus Mântuitorul omului".
"Există o altă frază binecunoscută: omul este calea Bisericii și pe calea care conduce de la Cristos la om Biserica nu poate fi oprită de nimeni. Cu această perspectivă a reușit să influențeze în mod profund și cursul istoriei: într-un anumit sens a schimbat lumea". Potrivit Cardinalului, "Papa Benedict al XVI-lea, așa cum a fost primul colaborator al Papei Ioan Paul al II-lea, este și continuatorul pontificatului său. Între cei doi pontifi există o profundă continuitate. Desigur, este decisivă diversitatea dintre cele două personalități". Despre cum se pregătesc credincioșii pentru 1 mai, ziua în care va fi beatificat Papa Ioan Paul al II-lea, și despre atmosfera care se respiră în aceste zile, Cardinalul Camillo Ruini a declarat: "Cred că așteptarea este enormă, nu doar la Roma, ci și în Italia și în întreaga lume, și vor trebui găsite formele cele mai oportune pentru ca toți cei care doresc să poată veni pentru a lua parte, așa cum a fost în zilele înmormântării Papei Ioan Paul al II-lea sau în alte experiențe precum Zilele Mondiale ale Tineretului".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 838, Ultimul acces: 2023-09-18 14:12:51