Vaticanul lanseaza initiativa "Curtea Neamurilor" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul lansează inițiativa "Curtea Neamurilor"

[2011-01-27]
Primul va avea loc în 24 martie 2011, la sediul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), sub patronajul acesteia. În dimineața următoare, un altul va avea loc la Universitatea Sorbona. Apoi, în după-amiaza zilei de 25 martie, al treilea se va desfășura la Institutul Francez. La încheierea acestor colocvii, la Colegiul Bernardinilor va avea loc o masă rotundă. Inaugurarea va include și o serată, destinată tinerilor dar deschisă tuturor, în seara zilei de 25 martie, în curtea Catedralei Notre Dame. Serata va avea tema "În curtea Celui Necunoscut", și va include creații artistice, muzică, teatru, spectacol de lumini și timp pentru întâlnire și reflecție. Catedrala va fi deschisă pentru oricine dorește să participe la o veghe de rugăciune și meditație.
Ideea acestei inițiative a fost propusă într-un discurs din 21 decembrie 2009, adresat de Papa Curiei Romane, în care a vorbit despre "Curtea Neamurilor", un spațiu din străvechiul Templu de la Ierusalim care nu era rezervat evreilor, ci era deschis pentru orice persoană, independent de cultură sau religie. Pontiful a arătat că Isus, în Evanghelie, a curățat această curte a templului de afacerile străine cultului, "pentru ca să poată fi un spațiu liber pentru neamurile care doreau să se roage acolo Dumnezeului Unic, chiar dacă nu puteau participa la mister, pentru slujire fiind rezervată partea interioară a Templului". Sfântul Părinte a arătat: "Isus se gândea la oamenii care îl cunosc pe Dumnezeu, să spunem așa, doar de departe; care sunt nemulțumiți de proprii lor zei, de propriile lor ritualuri și mituri; care doresc ceea ce este Pur și Mare, chiar dacă Dumnezeu rămâne pentru ei 'Dumnezeul Necunoscut'".
"Cred că astăzi și Biserica trebuie să deschidă un fel de 'Curte a Neamurilor' în care oamenii să poată într-un anumit fel să intre în relație cu Dumnezeu, fără a-l cunoaște și înainte de a dobândi acces la misterul Său, în slujba căruia stă viața interioară a Bisericii", a declarat Papa Benedict al XVI-lea. El a continuat: "Astăzi, pe lângă dialogul interreligios, trebuie să existe un dialog cu aceia pentru care religia este ceva străin, pentru care Dumnezeu este necunoscut și care cu toate acestea nu doresc să rămână pur și simplu fără Dumnezeu, ci să se apropie de El, cel puțin ca de un Necunoscut".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 854, Ultimul acces: 2023-09-15 19:52:36