Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

[2011-01-29]
În sala de ședințe a Centrului Eparhial de la Roman, sub președinția Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, astăzi, 29 ianuarie 2011, s-au desfășurat lucrările primei ședințe anuale a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după alegerea noilor săi membri în anul 2010.
Ședința a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată, la orele 9.00, în Catedrala Arhiepiscopal㠔Sf. Cuv. Parascheva”, de către un sobor de preoți, în prezența PS Episcop Ioachim și a membrilor Adunării Eparhiale, după cum ne informează Constantin Ciofu. Întâlnirea a continuat în sala de ședințe a Centrului Eparhial, unde, PS Ioachim Băcăuanul a ținut un cuvânt de deschidere.
”Activitatea noastră trebuie să se desfășoare în dimensiunea a patru virtuți: iertarea, credința, rugăciunea și smerenia. Astăzi este o raportare a activității desfășurate anul trecut și un angajament pentru ceea ce trebuie să facem în noul an. Dacă am realizat ceea ce ne-am propus, aceasta a fost posibil din milostivirea lui Dumnezeu”, a afirmat, printre altele, Preasfinția Sa.
Apoi, au urmat lucrările pe comisii, după care s-a făcut prezentarea referatelor de către raportori, membrii Adunării aprobând în unanimitate hotărârile luate cu acest prilej. Preasfinția Sa a accentuat faptul că în anul 2011 se va intensifica programul social filantropic în Eparhia Romanului și Bacăului. Mesajul Bisericii în această lume secularizată este acela de a nu se uita dimensiunea persoanei umane. În încheiere PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit membrilor Adunării Eparhiale pentru maniera în care se implică în viața Bisericii, ”singura instituție care se ocupă de sănătatea spirituală a poporului român”, după cum a precizat Preasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 922, Ultimul acces: 2023-12-02 09:29:26