Stoicismul lui Bartolomeu . Mitropolitul Clujului isi asuma intreaga suferinta cu credinta in Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Stoicismul lui Bartolomeu . Mitropolitul Clujului își asumă întreaga suferință cu credință în Dumnezeu

[2011-01-26]
Autor: ANDREI TUDOR
Mitropolitul Clujului ÎPS Bartolomeu "și-a asumat și își asumă conștient, lucid și cu credință în Dumnezeu întreaga suferință" în toată perioada spitalizării, în țară și în străinătate, iar prin revenirea la Cluj-Napoca se respectă și dorința lui de a fi acasă, afirmă episcopul vicar Vasile Someșanul.
Episcopul vicar Vasile Someșanul a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că nu există nici o modificare a stării de sănătate a mitropolitului față de parametrii înregistrați la clinica AKH din Viena, transmite corespondentul Mediafax. "Față de parametrii înregistrați în cursul zilei de luni la AKH, nu există nici o modificare. Pacientul este stabil cardiac (hemodinamic), este intubat respirator, cu un suport de sedative, face epurare extrarenală continuă, este afebril, cu probele inflamatorii în scădere. Mitropolitul a suportat transportul în condiții de întreținere intensivă", a spus Someșanul.
Potrivit acestuia, în toată perioada spitalizării, în țară și în străinătate, mitropolitul Bartolomeu "și-a asumat și își asumă conștient, lucid și cu credință în Dumnezeu întreaga suferință". "Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respectă și dorința ÎPS de a fi acasă, în orașul și în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește de 18 ani", a afirmat Someșanul.
În lipsa mitropolitului, Centrul Eparhial își desfășoară toate activitățile administrative, culturale, economice și pastoral-misionare curente, iar PS episcop vicar Irineu Bistrițeanul coordonează activitatea la nivel ierarhic. "Înainte de plecarea ÎPS Bartolomeu la Viena, în conformitate cu art. 101 al. (3) din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, cu delegație expresă acordată pentru ordinea de zi avizată în prealabil de către ÎPS arhiepiscop și mitropolit Bartolomeu, PS Irineu Bistrițeanul a prezidat o ședință a Permanenței Consiliului eparhial, iar hotărârile au fost aprobate de către mitropolit", a afirmat Someșanul.
Episcopul vicar a mai spus că ierarhii, clerul și credincioșii bisericii, precum și credincioșii altor confesiuni "se roagă bunului Dumnezeu pentru sănătatea și ușurarea suferințelor ÎPS Bartolomeu".
Surse medicale declarau, ieri, corespondentului Mediafax că mitropolitul Clujului, ÎPS Bartolomeu, care se află internat într-o rezervă specială a Secției de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca , este în continuare intubat și conectat la aparate. În rezerva specială, pe lângă cadrele medicale ale clinicii, mai au acces doar două călugărițe de la Mitropolia Clujului, care l-au îngrijit și până acum pe ÎPS Bartolomeu la reședința mitropolitană. Coordonatorul SMURD Cluj, Nicolae Moldovan, declara că starea mitropolitului este gravă.
La aeroport, episcopul vicar Vasile Someșanul a declarat că mitropolitul Bartolomeu "a dorit să treacă din lumea aceasta din locuința sa, de pe patul său de suferință". "Starea de sănătate a ÎPS Bartolomeu este critică și s-a înrăutățit din cauza vârstei și a unei slăbiciuni înregistrate în ultimele trei luni. Va fi internat la Chirurgie 1, unde va fi ținut sub supraveghere până va putea ajunge acasă, pentru că mitropolitul și-a dorit să treacă din lumea aceasta din locuința sa, de pe patul său de suferință", spunea Vasile Someșanul.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 744, Ultimul acces: 2023-09-21 12:53:25