IPS Bartolomeu ramćne conectat la aparate, la terapie intensiva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Bartolomeu rămćne conectat la aparate, la terapie intensivă

[2011-01-26]
Scris de Teodora Kim
Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se află internat într-o rezervă specială a Secției de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca , este în continuare intubat și conectat la aparate, au declarat, ieri, surse medicale.
Potrivit unor surse medicale, starea de sănătate a înaltului prelat ortodox nu s-a înrăutățit după ce a fost adus de la Viena cu avionul.
„Starea de sănătate a mitropolitului Clujului nu s-a înrăutățit după ce a fost adus de la Viena cu avionul. Este internat într-o rezervă specială de la Secția de Terapie Intensivă a Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca și rămćne, în continuare, intubat, conectat la aparate“, au spus sursele citate.
Potrivit acestora, la ora actuală nu se știe cćt timp va fi ținut mitropolitul Clujului la clinică, înainte de a fi transferat la reședința mitropolitană.
„Totul depinde cum vor evolua lucrurile, în bine sau în rău. Starea rămćne critică“, au mai spus sursele citate.
În rezerva specială, pe lćngă cadrele medicale ale clinicii, mai au acces doar două călugărițe de la Mitropolia Clujului, care l-au îngrijit și pćnă acum pe IPS Bartolomeu la reședința mitropolitană.
Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a fost adus, luni noapte, la Cluj, cu un avion sanitar, de la Clinica AKH din Viena, unde a fost spitalizat timp de zece zile, după ce medicii austrieci au apreciat că starea acestuia este critică și că o intervenție chirurgicală nu este indicată.
Aeronava a sosit pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca în jurul orei 1.00 și a fost așteptată pe pistă de două echipaje SMURD care l-au preluat pe mitropolit pentru a-l transporta la Clinica de Chirugie numărul 1, unde a fost internat la Secția de Terapie Intensivă.
La aeroport a sosit, în cursul nopții de luni spre marți, pentru a-l aștepta pe mitropolit, și episcopul vicar Vasile Someșeanul, care declara că mitropolitul Bartolomeu „a dorit să treacă din lumea aceasta din locuința sa, de pe patul său de suferință“.
Mitropolitul Clujului IPS Bartolomeu „și-a asumat și își asumă conștient, lucid și cu credință în Dumnezeu întreaga suferinț㓠în toată perioada spitalizării, în țară și străinătate, iar prin revenirea la Cluj-Napoca se respectă și dorința lui de a fi acasă, afirmă episcopul vicar Vasile Someșeanul.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 782, Ultimul acces: 2023-09-17 01:07:45