Mii de participanti la sarbatoarea copilariei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mii de participanți la sărbătoarea copilăriei

[2005-06-11]
Acum patru ani s-a început organizarea unei sărbători a copiilor din Acțiunea Catolică la nivelul Diecezei de Iași. Între timp această sărbătoare a devenit una a tuturor copiilor din Dieceză. Anul acesta, evenimentul a fost celebrat sâmbătă, 4 iunie, în parohia Săbăoani, jud. Neamț. La sărbătoare au venit peste 3.700 de copii, însoțiți de 312 animatori, din 59 de parohii, care s-au adăugat copiilor și animatorilor din parohia gazdă, în număr de 1.000, respectiv 100.

Ziua a început cu primele înscrieri la centrul de primire. La ora 10.00 un grup de copii din Butea au deschis sărbătoarea printr-un cântec adresat preacuratei Fecioare Maria. Au urmat apoi grupul de clovni conduși de Surorile Providenței din Iași. La ora 10.30 a avut loc primirea PS Petru Gherghel, după care grupul de la Oratoriul părinților salezieni din Bacău au interpretat o scenetă simbolică, moment la care a asistat și Episcopul, alături de prelatul Albert Holenstein și pr. Toma Encuță, paroh de Săbăoani. La ora 11.00 a avut loc Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel. Pe parcursul celebrării, Preasfințitul a scos în evidență iubirea pe care Dumnezeu o are față de copii și iubirea Sfintei Fecioare Maria, și de aici datoria fiecărui copil de a crește în această iubire. La finalul Sfintei Liturghii, parohia Faraoani a preluat tabloul care îl reprezenta pe Isus binecuvântându-i pe copii, semn că la Faraoani se va celebra anul viitor Sărbătoarea Diecezană a Copiilor.

După-amiază, programul a continuat cu spectacolul cultural-artistic-formativ, în cadrul căruia au avut posibilitatea să urce pe scenă mai multe grupuri din diverse parohii. Prin cântece, scenete, poezii și dansuri, copiii au avut posibilitatea să exprime bucuria de a fi copil, copil al lui Dumnezeu. PS Petru Gherghel a fost prezent și la programul de după-amiază, bucurându-se împreună cu toți copiii, oferind premii și împărțind gânduri și autografe copiilor care îl asaltau din toate părțile. În final a mulțumit tuturor copiilor și organizatorilor pentru sărbătoarea frumos pregătită și și-a exprimat speranța că ceea ce s-a trăit la Săbăoani va fi purtat mai departe în parohii și în viața de zi cu zi. Sărbătoarea propriu-zisă a fost încheiată de grupul copiilor din Mărgineni care au avut misiunea de a pregăti și conduce rugăciunea finală. S-a primit binecuvântarea și toți copii au plecat spre comunitățile lor lăsând în urmă bucuria unei zile minunate. (SI05-10393)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1059, Ultimul acces: 2021-04-17 03:40:22