Sarbatoarea Familiei la Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Familiei la Roman

[2005-08-16]
Într-un cadru solemn, duminică, 7 august, în parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman a fost celebrată Sărbătoarea Familiei, eveniment care s-a bucurat de prezența a jumătate din familiile sărbătorite, restul fiind plecate în străinătate, aflăm de pe situl Ercis.ro, dintr-o corespondență semnată de Maria Mirabela Tamaș. Cuvântul de deschidere l-a rostit o familie care a împlinit 20 de ani de căsătorie. Lecturile și rugăciunea credincioșilor au fost proclamate tot de familii. La oferirea darurilor, printre altele au fost prezentate în fața altarului două verighete așezate pe o inimă.

La predică au fost evidențiate problemele cu care se confruntă familia și ce trebuie făcut. "În ultima vreme, familia este lovită din toate părțile, mulți sunt cei care vor să distrugă acest nucleu lăsat de Dumnezeu spre binele oamenilor și spre perpetuarea speciei umane", a spus pr. Francisc Fărcășel. "Sărbătoarea pe care am celebrat-o s-a vrut a fi o contraofensivă la acele tendințe de a desființa familia, de a o distruge. Dacă a fost o reușită? Aceasta se va vedea în timp. Este un început. Dar după modul de participare și implicare al familiilor la sfânta Liturghie și sacramente și la petrecerea organizată, cred ca a fost o reușită. Am văzut familii bucuroase, s-au văzut lacrimi în ochii altora (de bucurie sau de durere), unii am fost surprinși și alții foarte mulțumiți. După toate acestea nu-mi rămâne altceva decât să spun mulțumesc!"

O familie a încheiat sărbătoarea cu un cuvânt de mulțumire adresat lui Dumnezeu, pentru darul familiei, și părintelui paroh, pentru inițiativă. După Sfânta Liturghie a urmat un program artistic prezentat de copiii și tinerii parohiei, iar seara a fost organizată o petrecere. Fotografii se găsesc la știrea de pe situl Diecezei de Iași, și probabil vor fi mai multe în curând pe situl parohiei, www.isusbunulpastor.cnet.ro.

www.parohiaisusbunulpastor.ro

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1135, Ultimul acces: 2024-04-08 01:53:43