Ignoranta si discriminarea inconjoara inca lepra - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ignoranța și discriminarea înconjoară încă lepra

[2011-02-01]
Arhiepiscopul și-a îndreptat apelul către victimele trecute și prezente ale leprei, cerându-le să se angajeze în solidaritate cu cei care suferă, și de asemenea să se roage pentru cei care "se îndepărtează numindu-vă 'leproși!' fără a cunoaște sau a dori să cunoască numele vostru, să recunoască demnitatea și istoria voastră". Arhiepiscopul Zimowski a amintit că în istoria Bisericii, au existat persoane care s-au angajat să aibă grijă de leproși, ajungând până acolo încât să își sacrifice viețile. El a menționat trei oameni remarcabili dintre aceștia.
Primul a fost Cardinalul Paul-Emile Leger (1904-1991). Arhiepiscopul Zimowski a amintit referința făcută de Papa Benedict al XVI-lea la acest Cardinal în analiza retrospectivă a călătoriei sale în Camerun, Africa, făcută în cadrul audienței generale din 1 aprilie 2009. "Un semn puternic al acțiunii umanizatoare a mesajului lui Cristos este cu siguranță Centrul Cardinal Leger din Yaounde, destinat reabilitării persoanelor cu dizabilități. Fondatorul lui a fost Cardinalul canadian Paul-Emile Leger, care a ales să se retragă după Conciliu, în 1968, pentru a lucra între săraci", a spus Papa cu acea ocazie. În continuare, Arhiepiscopul Zimowski a vorbit despre Sfântul belgian Damian de Veuster (1840-1889). Sf. Damian a lucrat cu leproșii în Hawaii până când el însuși a contractat această boală și a murit din cauza ei.
În fine, oficialul Vaticanului l-a reamintit pe Fericitul polonez Jan Beyzym (1850-1912). El a lucrat în mijlocul leproșilor în Madagascar, "și chiar a reușit să construiască pe această insulă un spital specializat, care este încă activ și poate găzdui 150 de pacienți". Arhiepiscopul a citat reflecția Papei Ioan Paul al II-lea din Cracovia la beatificarea Fericitului Beyzym: "Opera caritabilă a Fericitului Jan Beyzym a fost o componentă integrală a acestei misiuni fundamentale: a duce Evanghelia la cei care nu o cunosc. Acesta este cel mai mare dar de milostivire: a aduce oamenii la Cristos și a le da ocazia de a cunoaște și a se bucura de iubirea Lui".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 570, Ultimul acces: 2022-11-28 22:31:00