Mesajul de condoleante al PS Florentin la moartea IPS Mitropolit Anania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul de condoleanțe al PS Florentin la moartea IPS Mitropolit Anania

[2011-02-01]
Uneori s-au înregistrat situații tensionate sau conflictuale între unele comunități ortodoxe și greco-catolice, câteva dintre acestea fiind soluționate pe calea dialogului. În același timp, însă, nu au lipsit între noi semne de apropiere spre depășirea acestor limite omenești. La ceasul despărțirii, așa cum se cuvine unor buni creștini, dorim să cerem iertare și să oferim iertare, pentru ca, astfel, sufletul înaltului arhiereu să se poată înălța spre locul dreptei Judecăți și apoi spre locașul pregătit lui de Hristos, Marele Arhiereu, așa cum El Însuși a spus apostolilor Săi în cuvântul de despărțire, la Cina cea de Taină: "Să nu se tulbure inima voastră; credeți în Dumnezeu și în Mine credeți. În Casa Tatălui Meu multe locașuri sunt (...) iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi." (In 14, 1-3) .
Ne alăturăm suferinței arhiereilor, clerului și enoriașilor ortodocși clujeni în momentele de încercare, acum, la despărțirea de propriul Arhipăstor, oferind rugăciunea și mesajul nostru de încurajare în credință și speranță. Să-i fie odihna în lumina veșniciei înveșmântată, iar memoria arhierească, în suflete, cu reverență, păstrată! Odihnească în Pacea Domnului binecuvântată! + Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla
(Sursa: BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 741, Ultimul acces: 2023-11-26 10:28:41