IPS Mitropolit Bartolomeu a fost un aparator al credintei ortodoxe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Mitropolit Bartolomeu a fost un apărător al credinței ortodoxe

[2011-02-01]
"Cu mare tristețe am aflat trecerea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Mitropolit Bartolomeu al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului în seara aceasta. Considerăm că este o mare pierdere pentru Biserica noastră și pentru spiritualitatea românească, deoarece Înaltpreasfințitul Mitropolit Bartolomeu a fost un apărător al credinței ortodoxe și un locomotor al spiritualității românești. A îmbinat credința și cultura într-o armonie roditoare. A arătat experiența vieții în țară și străinătate. Avea un spirit misionar foarte accentuat și un dinamism deosebit. În mod cuprinzător a găsit întotdeauna, cu toate că vârsta era înaintată, metode noi de pastorație și se adapta la evoluția societății în așa fel încât Biserica să fie recunoscută și respectată prin hotărârile ei, dar mai ales prin activitatea ei și mă refer aici în primul rând la folosirea mijloacelor moderne de comunicare în masă pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu."
"Desigur, noi considerăm că în Împărăția Cerurilor va fi în compania sfinților autori ai Sfintei Scripturi, ai Sfinților Prooroci, ai Sfinților Apostoli pentru că a lucrat cu multă osteneală la traducerea și diortosirea Sfintei Scripturi. Exprimăm condoleanțele noastre pentru întreaga Arhiepiscopie a Vadului, Feleacului și Clujului și pentru întreaga Mitropolie a Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. Dumnezeu să-l odihnească împreună cu drepții."
(Sursa: Basilica.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 817, Ultimul acces: 2024-04-12 15:20:54