Inmormantarea IPS Mitropolit Bartolomeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Înmormântarea IPS Mitropolit Bartolomeu

[2011-02-01]
Până joi, inclusiv, în bisericile parohiale și mânăstirești se vor trage clopotele timp de trei minute, la orele 8.00 și 12.00. De asemenea, în duminica din data de 6 februarie 2011, preoții din Arhiepiscopia Clujului vor săvârși slujba Parastasului, iar în cuvântul de învățătură vor face o prezentare a vieții și activității Părintelui Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu. Pentru a împlini o ultimă dorință a Mitropolitului Bartolomeu și pentru ca desfășurarea slujbei de înmormântare să nu fie cu nimic stânjenită, Permanența Consiliului eparhial a hotărât ca, în Catedrală, să fie permis doar accesul echipei de filmare a postului TVR, care s-a angajat să ofere semnal tv, gratuit și fără siglă, tuturor televiziunilor care vor dori să transmită imagini, în direct sau înregistrat.
Conform Ziarului Lumina, în urma trecerii la cele veșnice a Mitropolitului Bartolomeu, în temeiul prevederilor statutare, Patriarhul Daniel va conduce Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului în calitate de Locțiitor de Mitropolit, iar Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului în calitate de Locțiitor de Arhiepiscop, până la alegerea și intronizarea chiriarhului canonic. Din încredințarea Preafericirii Sale, PS Irineu Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, va administra activitatea curentă a Arhiepiscopiei și va prezenta Patriarhului României spre aprobare lucrările curente, inclusiv procesele verbale ale ședințelor de lucru ale Permanenței Consiliului eparhial.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 720, Ultimul acces: 2023-09-22 08:10:24