Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

[2011-01-31]
La Centrul Eparhial Suceava au avut loc sâmbătă, 29 ianuarie, lucrările Adunării Eparhiale. Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Pimen, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.
În Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-au desfășurat, în urmă cu două zile, lucrările Adunării Eparhiale. La ora 9:00, în prezența Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, părinții consilieri de la Centrul Eparhial Suceava au oficiat slujba de Te Deum în Catedrala arhiepiscopală din Suceava. Au urmat apoi lucrările propriu-zise prezidate de IPS Pimen, care a mulțumit în cuvântul de deschidere lui Dumnezeu pentru ajutorul dat în anul ce a trecut.
„De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a mulțumit tuturor membrilor Consiliului și Adunării Eparhiale, tuturor ierarhilor din țară, preoților din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și credincioșilor bucovineni pentru implicarea deosebită de care au dat dovadă în construirea celor 33 de case în localitatea Dornești. În cuvântul său, Înaltpreasfințitul a menționat faptul că în ultimii ani, în Bucovina, inundațiile au cauzat multe pagube materiale, dar mai ales pierderi de vieți omenești. A mulțumit mai ales părintelui arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, care a fost aproape pe parcursul celor trei luni, timp în care s-a realizat construcția acelor case, aducând mâncare pentru peste 100 de oameni care au lucrat la șantierul de la Dornești. În cuvântul său, Înaltul Ierarh a arătat, de asemenea, frumusețea Ortodoxiei în dulcea Bucovină, frumusețe oglindită mai ales prin valorile de patrimoniu, bisericile, mănăstirile, frumosul port bucovinean, dar și prin casele construite', a relatat părintele Dragoș Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. După cuvântul de deschidere, a urmat prezentarea dărilor de seamă la fiecare sector în parte: administrativ, economic, cultural, învățământ și asistență socială.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 759, Ultimul acces: 2023-11-30 21:46:52