Simpozion dedicat Sfintilor Trei Ierarhi la Seminarul Teologic din Tulcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Simpozion dedicat Sfinților Trei Ierarhi la Seminarul Teologic din Tulcea

[2011-01-31]
Sfinții Trei Ierarhi au fost comemorați astăzi, 31 ianuarie, de elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea, în cadrul unui simpozion. Evenimentul a început, cu slujba de Te-Deum săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Visarion.
În cadrul seminarului tinerii elevi au prezentat referate despre viața, opera și activitatea sfinților.
La Seminarului Teologic din Tulcea este deja o tradiție ca, „alături de Sfânta Liturghie, pentru ziua Sfinților Trei Ierarhi să aducă un prinos de cinstire și un frumos moment omagial”, a spus Preasfințitul Părinte Visarion, după cum ne informează Radio TRINITAS.
„Corul școlii a interpretat un buchet de cântări religioase dedicate sărbătorii, după care preacucernicul pr. prof. Ciprian Ghiță a susținut un cuvânt festiv intitulat ‘Sfinții Trei Ierarhi – Viața și opera, modele permanente de viață și conduită creștină pentru tinerii teologi’. Apoi elevii seminariști au continuat cu citirea unor fragmente din operele celor trei mari dascăli și ierarhi”, mai spus Preasfinția Sa referitor la evenimentele dedicate Sfinților Trei Ierarhi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 726, Ultimul acces: 2023-12-10 19:59:49