Colocviu pentru obtinerea Gradului I Didactic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colocviu pentru obținerea Gradului I Didactic

[2011-01-31]
La Facultatea de Teologie Ortodox㠄Justinian Patriarhul” din București a avut loc, astăzi, 31 ianuarie 2011, un colocviu pentru obținerea gradului I didactic în învățământ, pentru profesorii de religie, informează TRINITAS TV. Au participat 40 de cadre didactice din mai multe județe ale țării. Profesorii au prezentat tema, planul, bibliografia și obiectivele lucrării metodico-științifice pe care urmează să o realizeze.
„În cadrul colocviului profesorul de teologie care a fost membru în comisie a adresat întrebări asupra obiectivelor de specialitate, teologice, în dezbaterea temei. Profesorul de pedagogie sau de metodică a chestionat pe candidați asupra metodelor pe care le vor folosi în abordarea temei. Li s-au făcut recomandări în privința completării, de cele mai multe ori, a bibliografiei cu lucrări de dată recentă care să fie utile pentru redactarea lucrării. Li s-au făcut recomandări și în ceea ce privește organizarea materialului, adică planul propriu-zis, faptul că trebuie să-și atingă obiectivele pe care le propun și nu în ultimul rând asupra contribuției proprii, deoarece deja avem o literatură destul de vastă în ceea ce privește predarea religiei în învățământul românesc și apoi chiar deschiderile către învățământul european, modul în care se predă religia și în alte țări din Europa”, a arătat Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
Gradul I este cel mai important grad didactic care poate obținut de către un profesor.
„Obținerea gradului didactic I în învățământ înseamnă, în fond, consacrarea în acest domeniu. Nu toți profesorii ajung în timp optim să susțină gradul din diverse motive, dar cei care o fac devin reprezentativi în școala respectivă, devin specialiști în disciplina pe care o predau și apoi, pe baza experienței acumulate, a cercetărilor pot să contribuie la îmbunătățirea manualelor de predare a Religiei. Activitatea lor în diverse cercuri este interesantă și reflectă dinamismul învățământului religios din sistemul preuniversitar”, a mai arătat Pr. Prof. Dr. Decan Ștefan Buchiu.
Toți cei 40 de profesori au fost admiși, urmând ca în maxim 1 an și jumătate să finalizeze și să susțină lucrarea de grad.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 720, Ultimul acces: 2023-12-02 05:08:54