Domnitorul Mircea cel Batran, pomenit la Manastirea Cozia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Domnitorul Mircea cel Bătrân, pomenit la Mănăstirea Cozia

[2011-01-31]
La 31 ianuarie 1418 trecea la cele veșnice domnitorul Mircea cel Bătrân. La împlinirea a 593 de ani de la acest moment, la Mănăstirea Cozia din județul Vâlcea, lăcaș ce adăpostește mormântul marelui voievod, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al eparhiei, au oficiat împreună cu un sobor de preoți și diaconi slujba parastasului, informează TRINITAS TV.
„Voievozii noștri au ieșit învingători pentru că s-au rugat la Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.
Momentul comemorativ a fost organizat de Direcția pentru Cultură și Patrimoniul Cultural Național Vâlcea, Mănăstirea Cozia și Societatea Cultural㠄Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.
La slujba de pomenire au participat părinții stareți de la mânăstirile Turnu și Stânișoara, precum și reprezentanți ai autorităților locale și de stat, oameni de cultură, istorici și numeroși credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 33653, Ultimul acces: 2023-11-28 07:05:30