Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul

[2011-01-31]
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul în această seară la orele 19:25. Într-un comunicat de presă Biroul de presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului ne informează:
Cu regret și durere în suflet, dar cu nădejdea în mila și mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului anunță că în ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19:25, Părintele nostru, Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, și-a început călătoria spre Împărăția Cerurilor.
Decesul a survenit la Secția de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. Înconjurat de medici, prieteni, ucenici și colaboratori apropiați, trupul Înaltpreasfințitului Bartolomeu a cedat multiplelor afecțiuni care i-au marcat ultima perioadă de viață. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului va fi depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde toți cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu.
Ziua înmormântării, în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anunțată ulterior.
În toate aceste zile de doliu, ierarhii, clerul și credincioșii Bisericii noastre vor înălța rugăciuni pentru iertarea păcatelor și dumnezeiasca fericire a sufletului nobil al Părintelui nostru Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu și pentru veșnica sa odihnă în Împărăția lui Dumnezeu, alături de aleșii Săi.
Dumnezeu să îl odihnească în pace și pe toți cei îndurerați să îi aline cu mângâierea Duhului Sfânt!
(Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului)
Părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a declarat pentru jurnalul postului de televiziune TRINITAS TV al Patriarhiei Române faptul c㠄toți cei care l-au iubit, l-au stimat și doresc să îi aducă un ultim omagiu vor putea face aceasta începând încă din această seară când trupul Mitropolitului Bartolomeu va fi depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca”.
Referindu-se la viața Mitropolitului, TRINITAS TV ne informează că Mitropolitul Bartolomeu Anania s-a născut la data de 18 martie 1921 din părinții Ana și Vasile Anania, în comuna Glăvile-Piteșteana, județul Vâlcea. A primit la botez numele de Valeriu Anania. A fost cunoscut atât pentru activitatea sa misionară, cât și ca om de litere. Pe 18 martie, Înaltpreasfinția Sa ar fi împlinit 90 de ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 725, Ultimul acces: 2023-12-06 13:22:59