Sarbatoarea Intampinarii Domnului in Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Întâmpinării Domnului în Biserica Ortodoxă

[2011-02-01]
La 2 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește „Întâmpinarea Domnului”. Sărbătoarea împărătească amintește de primirea pe care a făcut-o dreptul Simeon Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la 40 de zile după naștere, la Templul din Ierusalim.
Momentul este istorisit în Evanghelia Sfântului Luca, la capitolul 2, versetele de la 22 la 40.
„Ne găsim în preajma unui alt praznic împărătesc de binecuvântare și de folos pentru fiecare dintre creștinii noștri. La 40 de zile după naștere Mântuitorul Iisus Hristos este prezentat în templu. Noi învățăm cât de importantă este ascultarea pe care Mântuitorul Hristos încă de atunci a făcut-o. Învățăm cât de importantă este răbdarea pe care dreptul Simeon și Proorocița Ana au avut-o așteptându-l pe Mântuitorul Hristos. Mai învățăm și cât de mare este bucuria întâlnirii cu Mântuitorul Hristos prezentată de dreptul Simeon care rostește minunatele cuvinte pe care noi le reluăm în fiecare Vecernie”, a spus Pr. Lect. Dr. Teofil Stan, Catedra de Teologie a Universității de Nord din Baia Mare, după cum ne informează TRINITAS TV.
„Întâmpinarea Domnului” este una dintre cele mai vechi sărbători creștine. Slujbe închinate acestui praznic au existat încă din secolul al IV-lea, printre autorii care le-au întocmit numărându-se Sfântul Chiril al Ierusalimului, Sfântul Grigorie Teologul, precum și Sfântul Ioan Gură de Aur.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 829, Ultimul acces: 2023-12-02 07:19:30