Cinstirea Sfintilor Trei Ierarhi in Parohia Ortodoxa Ramna din Episcopia Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cinstirea Sfinților Trei Ierarhi în Parohia Ortodoxă Ramna din Episcopia Caransebeșului

[2011-02-01]
Cei Trei mari Ierarhi ai Bisericii noastre Ortodoxe au fost cinstiți și în Biserica „Învierea Domnului” din parohia Ramna, Protopopiatul Reșița. După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, copiii care fac parte din cunoscutele proiecte „Hristos Împărtășit copiilor” și „Alege Școala” ce se desfășoară cu mare bucurie și folos duhovnicesc și în parohia noastră au prezentat două referate despre viața opera și activitate celor mai de seamă Sfinți Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur și Grigorie Teologul, informează episcopiacaransebeșului.ro.
După ce însemnătatea acestei sărbători a fost evidențiată în predica rostită de preotul paroh, la sfârșitul Sfintei Liturghii, eleva Podriu Ana a prezentat succint activitatea iluștrilor ierarhi, iar Achim Alin a vorbit despre viața și opera Sfinților. Opera activitate și viața acestor sfinți este foarte vastă, dar puținele idei spicuite de acești copii a fost de mare interes pentru credincioșii prezenți în această Duminică la Sfânta Biserică. Icoanele celor trei Ierarhi străjuiesc în Parohia Ramna în cele două biserici ortodoxe din comună în Sfântul Altar pictați de pictori de seamă care au împodobit mai multe biserici din Banat, cum ar fi Elvira Dăscălescu, respectiv Maria Tudor.
Oamenii din această parohie se închină cu mare evlavie la acești sfinți, având bucuria de a vedea și roadele rugăciunilor către acești casnici ai lui Dumnezeu. Ca urmare în parohia Ramna sunt șapte fii ai satului absolvenți de școli teologice din țară, iar actualmente sunt preoți în Episcopia Caransebeșului și în Arhiepiscopia Timișoarei. Tradiția mai este și acum păstrată, deoarece doi tineri studiază și în prezent, la Seminarul Teologic și la Facultatea de Teologie din Caransebeș, iar alți doi elevi ai școlii generale din comună se pregătesc și intenționează să dea admitere la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2553, Ultimul acces: 2023-12-02 00:55:55