A murit Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A murit Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului

[2011-02-01]
IPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, a murit
Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat într-o rezervă specială a Secției de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca , a decedat luni.
Decesul a fost anunțat oficial de Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului.
"Cu regret și durere în suflet, dar cu nădejdea în mila și mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului anunță că în ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 1925, Părintele nostru, Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, și-a început călătoria spre Împărăția Cerurilor", se spune într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, de către Consiliu Eparhial.
Decesul a survenit la Secția de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca , precizează sursa citată.
"Înconjurat de medici, prieteni, ucenici și colaboratori apropiați, trupul Înaltpreasfințitului Bartolomeu a cedat multiplelor afecțiuni care i-au marcat ultima perioadă de viață. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului va fi depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde toți cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu", se mai arată în comunicat.
Ziua înmormântării, în cripta ierarhilor din altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anunțată ulterior.
"În toate aceste zile de doliu, ierarhii, clerul și credincioșii Bisericii noastre vor înălța rugăciuni pentru iertarea păcatelor și dumnezeiasca fericire a sufletului nobil al Părintelui nostru Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu și pentru veșnica sa odihnă în Împărăția lui Dumnezeu, alături de aleșii săi. "Dumnezeu să îl odihnească în pace și pe toți cei îndurerați să îi aline cu mângâierea Duhului Sfânt!", arată comunicatul.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 832, Ultimul acces: 2023-11-28 09:55:52