Hramul Bisericii „Caramidarii de Jos“ din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Bisericii „Cărămidarii de Jos“ din București

[2011-02-03]
Credincioșii și slujitorii Parohiei 'Sfântul Trifon' din București au sărbătorit marți, 1 februarie, hramul principal al bisericii, informeaz㠄Ziarul Lumina”. Luni seara s-a oficiat slujba Vecerniei și Acatistul Sfântului, timp în care credincioșii s-au închinat la racla cu moaștele Sfântului Trifon, iar la sfârșitul slujbei au luat apă sfințită cu această ocazie. Marți dimineața, s-au săvârșit Utrenia sărbătorii și Sfânta Liturghie de un sobor de preoți având protos pe părintele paroh Dănuț Badea.
'Ziua de 1 februarie este pentru Parohia 'Cărămidarii de Jos' un popas duhovnicesc de mare importanță. Este sărbătoarea hramului bisericii noastre, când cinstim prin rugăciuni, prin cântări și laude pe Sfântul Mucenic Trifon, ocrotitorul bisericii, rugător pentru noi la Tatăl ceresc. Se cuvine, cu această ocazie, să aducem mulțumiri Preafericitului Patriarh Daniel, care, în perioada arhipăstoririi sale pe scaunul Moldovei și Bucovinei, a binevoit să dăruiască bisericii noastre părticele din moaștele Sfântului Trifon, pe care noi le cinstim cu pioșenia cuvenită', a declarat părintele paroh Dănuț Badea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9422, Ultimul acces: 2024-04-21 01:37:27