Biserica Parohiei Frasinu din Episcopia Giurgiului si-a sarbatorit cel de-al doilea hram - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Parohiei Frasinu din Episcopia Giurgiului și-a sărbătorit cel de-al doilea hram

[2011-02-03]
La Sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, biserica Parohiei Frasinu din Episcopia Giurgiului, din localitatea cu același nume, și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, în biserica parohiei, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de părinți consilieri de la Centrul Eparhial și de un sobor ales de preoți și diaconi, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.
În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a subliniat importanța duhovnicească pe care o reprezintă praznicul Întâmpinării Domnului pentru noi, creștinii. Astfel, Chiriarhul Giurgiului a arătat faptul că, prin venirea la templu, Mântuitorul împlinește porunca Legii vechi, în numele nostru al tuturor, ca să ne facă pe toți liberi față de Legea veche, dar, totodată, ne cheamă și să primim Legea cea nouă, care este puterea de mântuire a tuturor popoarelor lumii.
De asemenea, Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți și despre viața pilduitoare a Dreptului Simeon, arătând faptul că, prin glasul rugăciunii sale, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt. Pe Dreptul Simeon, a mai spus Chiriarhul, tradiția bisericească îl pune în legătură cu cei 70 de traducători care, potrivit Scrisorii lui Aristeias, au fost trimiși de autoritățile religioase din Ierusalim pentru a traduce Pentateuhul din limba ebraică în greacă pentru renumita bibliotecă a regelui Ptolemeu al II-lea al Egiptului, el fiind socotit unul dintre cei mai înțelepți bătrâni din vremea sa.
Totodată, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului a evidențiat și bogata activitate pastoral-misionară, administrativ-gospodărească și social-filantropică, desfășurată în această parohie timp de peste două decenii, de către părintele Botea Gheorghe, parohul bisericii, și coordonator al magazinului de obiecte bisericești al Episcopiei Giurgiului.
La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, trecut la cele veșnice în ziua de 31 ianuarie 2011, ocazie cu care a vorbit și despre personalitatea de prim rang a înaltului ierarh.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2032, Ultimul acces: 2023-06-01 16:14:42