Sarbatoare Arhiereasca la Parohia Voivodeni din Episcopia Salajului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoare Arhierească la Parohia Voivodeni din Episcopia Sălajului

[2011-02-03]
La praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Voivodeni, Protopopiatul Zalău, informează episcopiasalajului.ro.
Biserica de zid din Voivodeni a fost construită între anii 1958-1962 de către credincioșii din localitate în frunte cu vrednicul de pomenire preot Ambrozie Plaian. Meșterul principal al construcției a fost Aurel Pop din Racâș. Biserica a fost târnosită în anul 1962 de către Arhiepiscopul Clujului, Înaltpreasfințitul Teofil Herineanu.
Între anii 1966-1968 prin osteneala Preacucernicului Părinte Aurel Pușcaș și a credincioșilor, interiorul bisericii a fost îmbrăcat cu o frumoasă pictură în tempera executată de pictorul Cornel Cenan. Iconostasul a fost executat de sculptorul Simion Pop din Cernuc. În timp, biserica a necesitat unele lucrări de renovare atât la interior cât și la exterior, acestea fiind făcute în vremea păstoririi Preacucernicului Părinte Cornel Tite, lucrări la finele cărora în anul 1990, biserica a fost resfințită de către Preasfințitul Ioan Mihălțan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2387, Ultimul acces: 2023-06-01 02:12:00