Slujba speciala la inmormantarea Mitropolitului Bartolomeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă specială la înmormântarea Mitropolitului Bartolomeu

[2011-02-03]
Slujba de înmormântare a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Bartolomeu a urmat o rânduială liturgică specială. Pentru că ierarhii ortodocși sunt călugări, slujba prohodirii lor este una deosebită, caracterizată prin simplitate, smerenie și nădejde în înviere.
„Episcopul îmbracă toate veșmintele. Este purtător al acestei slujiri în mod deplin. El este îmbrăcat cu veșmintele liturgice, cu mitra, însă el poartă în același timp și însemnele călugăriei sale, pentru că i se dă cămașa pe care a avut-o la călugărie și celelalte semne primite atunci când a depus votul monahal. De aceea, slujba aceasta este mai sobră, și totuși antifoanele îi dau nuanța pascală pentru că sunt antifoanele celor opt glasuri. Ele ne apropie de misterul acesta al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos pentru care ne pregătim sau care ne face legătura cu viața de dincolo”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, după cum ne informează TRINITAS TV.
La finalul slujbei, ierarhii, preoții și credincioșii au cântat „Hristos a înviat!”

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 798, Ultimul acces: 2024-02-26 03:21:05