Simpozionul ,,Tinerii si provocarile lumii contemporane', la Petrosani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Simpozionul ,,Tinerii și provocările lumii contemporane', la Petroșani

[2011-02-04]
Liceul de Informatică Petroșani a organizat ieri, 3 februarie, simpozionul internațional cu tema 'Tinerii și provocările lumii contemporane', informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Oltenia.
Întrucât provocările lumii contemporane îmbracă diferite aspecte, iar tinerii, de cele mai multe ori, nu sunt pregătiți corespunzător pentru a le răspunde, s-a ivit necesitatea găsirii de soluții la diversitatea de provocări cu care aceștia se confruntă.
Astfel, Liceul de Informatică Petroșani, în colaborare cu Comunitatea din Taizé - Franța, cu Inspectoratul Școlar al județului Hunedoara, cu Casa Corpului Didactic din Deva și cu Episcopia Română Ortodoxă a Devei și Hunedoarei, a inițiat acest proiect educațional cu tema ,,Tinerii și provocările lumii contemporane'. Acțiunea are drept scop conștientizarea tinerei generații privind pericolele și efectele produse de lumea contemporană.
Obiectivele urmărite sunt: accentuarea colaborării Școală - familie - Biserică - comunitate; încurajarea implicării tinerilor în promovarea adevăratelor valori; realizarea unui schimb de experiență între școli, între elevi; formarea priceperilor și deprinderilor de acțiune controlată și de intervenție în situații-problemă; promovarea unor remedii pentru efectele alienante ale societății de consum modern, uneori în detrimentul valorilor morale și spirituale; educarea tinerei generații în spiritul respectării diversității; stimularea unui comportament preventiv. Comunitatea din Taizé oferă tuturor tinerilor din Europa posibilitatea cunoașterii și comunicării fără bariere culturale, confesionale sau naționale.
Activitatea urmărește educația pentru cetățenie democratică: apărarea valorilor și principiilor libertății, pluralismului, drepturilor omului și a domniei legii, care sunt 'fundamentele democrației'.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 854, Ultimul acces: 2024-02-27 15:40:28