Adunarea Eparhiala a Episcopiei Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului

[2011-02-04]
Ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului va avea loc sâmbătă, 5 februarie, după cum ne informează 'Ziarul Lumina'. Potrivit prevederilor statutare, Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului a fost convocată în ședință ordinară de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, potrivit Rezoluției cu numărul 9 -D/2011 pentru data de 5 februarie 2011. Ședința va debuta prin slujba de Te Deum care va începe la ora 9:00, după care se va citi raportul general pe anul 2010 dimpreună cu darea de seamă pe același an. Mai apoi se va trece la lucrul pe comisii, iar în final se vor adopta hotărâri pentru viața spirituală, culturală, administrativă și social-filantropică a Eparhiei Caransebeșului pentru anul în curs. La sfârșitul ședinței va avea loc recepția oferită de Centrul Eparhial. Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului este formată din 10 preoți și 20 de mireni, la care se adaugă membrii de drept care formează Permanența Consiliului Eparhial.
Pe lângă membrii Adunării Eparhiale, s-a considerat potrivit a se invita la lucrările acestui for și un număr de personalități, reprezentanți ai vieții monahale, administrativ-edilitare, culturale, științifice și artistice, delegați ai asociațiilor religioase pe al căror aport se pune un deosebit temei. 'În conformitate cu prevederile statutare, vom analiza rapoartele sectoarelor eparhiei, vom lua act de hotărârile Consiliului Eparhial din anul 2011 și vom adopta măsuri pentru buna desfășurare a vieții eparhiei noastre.
Vom aloca o atenție deosebită în cadrul ședinței Adunării Eparhiale evenimentului sfințirii noii Catedrale episcopale din Caransebeș, ce a avut loc la data de 12 septembrie 2010', a declarat Preasfințitul Episcop Lucian.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 769, Ultimul acces: 2024-03-05 05:29:32