Florilegiu patristic despre credinta ortodoxa si despre erezii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Florilegiu patristic despre credința ortodoxă și despre erezii

[2011-02-04]
La Editura „BASILICA” a Patriarhiei Române a apărut volumul „Despre credința ortodoxă și despre erezii”. Acesta reprezintă un florilegiu de texte patristice, culese din lucrările dogmatice ale celor mai însemnați Sfinți Părinți ai Bisericii, florilegiu realizat de către Diacon Dr. Liviu Petcu, asistent universitar și cercetător științific la Facultatea de Teologie Ortodox㠄Dumitru Stăniloae” din Iași, informează TRINITAS TV.
Cartea, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care adresează și „Cuvântul înainte”, prezintă atitudinea Bisericii față de cei care s-au abătut de la dreapta credință, atitudine care este în același timp, una foarte fermă, dar și părintească. De aceea nici condamnarea ereticilor nu are loc decât după ce li s-au adresat multe chemări la îndreptare, iar aceștia au refuzat cu bună știință și îndărătnicie adevărul de credință și comuniunea cu Biserica dreptmăritoare.
Cartea „Despre credința ortodoxă și despre erezii”, de folos deopotrivă teologilor și credincioșilor mireni, poate fi procurată de la librăriile Patriarhiei Române, depozitele de colportaj, precum și de la pangarele lăcașurilor de cult.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 630, Ultimul acces: 2023-06-02 03:57:18