Actiuni social-filantropice in Parohia Ireasca, judetul Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Acțiuni social-filantropice în Parohia Ireasca, județul Galați

[2011-02-05]
Cu binecuvântarea și sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin ajutorul preoților și al credincioșilor, a venit întotdeauna în întâmpinarea celor ce sunt în neajunsuri sau suferință, prin programele social-filantropice și misionare desfășurate la toate nivelurile, respectiv Centrul eparhial, protoierii, parohii și centre sociale, ne informează diac. Marian Pătrașcu, de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Astfel, la Parohia „Ireasca” din cadrul Protoieriei Nicorești, situată în nordul județului Galați, ființează din septembrie 2002 o grădiniță parohială cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ sub coordonarea părintelui paroh Emilian Gotu.
Beneficiari sunt 14 copii care frecventează zilnic grădinița cu program de 8 ore, organizată într un spațiu disponibil al școlii din comună, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean. Activitățile școlare și extrașcolare se desfășoară sub supravegherea unui personal de specialitate, voluntarilor, precum și a membrilor Consiliului și Comitetului parohial.
De asemenea, din anul 2004 a luat ființă și funcționează un cabinet medical cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena“, care oferă consultații medicale și medicamente gratuite, prin sprijinul unui medic și a unei asistente medicale. În anul 2010 s-au înregistrat 351 consultații. Pentru enoriașii care se confruntă cu diferite probleme sociale și economice parohia oferă o masă caldă pe săptămână pentru 10 persoane defavorizate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 677, Ultimul acces: 2023-02-02 18:50:39