Colt de literatura romaneasca la Parohia ortodoxa romana din Pool, Marea Britanie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colț de literatură românească la Parohia ortodoxă română din Pool, Marea Britanie

[2011-02-05]
Românii ortodocși din Parohia 'Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt' din Pool - Marea Britanie vor înființa o bibliotecă românească pentru comunitatea de aici. Parohia a lansat un anunț în care cei interesați pot dona volume pentru viitoarea bibliotecă, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
„Vrem să alcătuim în biserica de la Pool un colț de literatură ortodoxă cu cărți donate de creștini pentru cei interesați de acest fel de lectură. Cei care doresc să sprijine proiectul nostru și să doneze pentru biblioteca bisericii cărți din biblioteca personală le pot aduce duminica la biserică”, a spus părintele paroh Ioan Fodor.
În această biserică serviciile religioase sunt ținute în limba română și limba engleză. Credincioșii acestei biserici se închină permanent la moaștele Sfântului Petru Atonitul, ale Sfinților Mucenici omorâți la Mănăstirea 'Sfântul Sava cel Sfințit' și alți sfinți ce se află într-un baldachin special amenajat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 596, Ultimul acces: 2023-02-01 04:30:40