Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi la Siria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi la Șiria

[2011-02-05]
La marea sărbătoare a Sfinților Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, duminică, 30 ianuarie, credincioșii Parohiei Șiria au trăit clipe de înălțare sufletească cu ocazia întrunirii Cercului pastoral-misionar Șiria, participând la Sfânta Taină a Maslului, oficiată de către preoții Mircea Ciorogariu de la Parohia Ghioroc, Petru Jula de la Parohia Cuvin, Iulian Botezatu și Savu Pavel de la Parohia Șiria, Gheorghe Petrișor de la Parohia Galșa, Beniamin Gligor de la Parohia Mâsca, Nelu Mercea de la Parohia Măderat și preotul Petru Dărău de la Parohia Pâncota, iar de la Mănăstirea Feredeu a participat ieromonahul Emanuel. În încheiere, preotul Mircea Ciorogariu a rostit un bogat cuvânt de învățătură, în care a evidențiat importanța Tainei Sfântului Maslu în viața credincioșilor și a făcut câteva precizări legate de simbolismul cifrei șapte din Sfânta Scriptură a Vechiului Testament, care se regăsesc în rânduiala Tainei, și a atras atenția asupra similitudinii dintre Evanghelia Duminicii a XXXII-a după Rusalii (a lui Zaheu vameșul), citită în Sfânta Biserică, și Evanghelia a doua, cuprinsă în Taina Sfântului Maslu, informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Banat.
La finalul zilei liturgice s-a constituit Cercul pastoral-misionar. Dintru început, preotul Iulian Botezatu a făcut câteva referiri cu privire la temele recomandate de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe, pentru catehizarea credincioșilor, iar mai apoi a anunțat tema, care a avut titlul „Sfânta Taină a Botezului, poartă de intrare în creștinismul ortodox”. Pr. Iulian Botezatu a susținut un referat bine documentat, cu argumente din Sfânta Scriptură, Sfinții Părinți și Sfânta Tradiție. Următoarea întrunire a cercului va avea loc la Ghioroc, pe 27.02.2011.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3455, Ultimul acces: 2023-02-02 18:50:51