Sedinta Adunarii Eparhiale a Episcopiei Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului

[2011-02-05]
La sediul Centrului Eparhial din Caransebeș a avut loc astăzi, 5 februarie, ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului. Întrunirea a fost precedată de o slujbă de Te-Deum, după care, în cadrul lucrărilor prezidate de Preasfințitul Episcop Lucian, a fost prezentat raportul general pe anul 2010 și propunerile pentru anul 2011.
Mai multe informații cu privire la hotărârile ce au fost luat în cadrul ședinței Adunării Eparhial a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele consilier administrativ bisericesc Alin Câmpean: „Amintim hotărârile de înființare a unei noi categorii de parohii, numite ‘misionare’, din care fac parte acele unități bisericești cu posibilități materiale deosebit de reduse aflate în zone izolate și cu populație îmbătrânită. Un număr de 18 parohii au fost declarate misionare și vor fi ajutate din fondul pastoral-eparhial, precum și din contribuția Centrului eparhial. În același timp, s-a luat hotărârea continuării activităților sociale, Episcopia Caransebeșului concentrându-și activitatea pe dezvoltarea de noi activități pe lângă centrele noastre sociale”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 555, Ultimul acces: 2023-02-02 18:50:54