Credinta in rucsac, in curand in sapte limbi diferite - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Credința în rucsac, în curând în șapte limbi diferite

[2011-02-04]
Pentru Cardinalul vienez, este vorba de o inițiativă pornită de jos: "Tinerii au propus un catehism destinat vârstei lor și lumii lor. Prima redactare se datorează unui grup de teologi și pedagogi din zona germanofonă. Apoi textul a fost supus unei examinări dure din partea destinatarilor, în timpul celor două campusuri de vară pentru tineri. Grație acestui "rodaj", textul a devenit într-adevăr adaptat mentalității de astăzi, astfel încât și imaginile se datorează tinerilor. Astfel, cartea în ansamblul ei este o expresie a culturii tinerești profund impregnată de sămânța rodnică a Evangheliei". Așadar, YouCat punctează pe imaginile care nu sunt numai ilustrații, ci au misiunea de a trezi reflecția. Același lucru a fost făcut cu limbajul. "Papa s-a interesat de proiect încă de la început, l-a urmărit cu atenție și simpatie", continuă Cardinalul Schonborn, "și a fost o inițiativă a lui aceea de a ne onora cu o prefață autografă".
"Papa Benedict al XVI-lea a scris un text plin de simpatie față de lumea tinerilor și față de modul lor de a concepe existența. Sunt mereu uimit de gradul înalt de înțelegere din partea Papei a modului de a gândi al noilor generații și de capacitatea lui de a aprofunda și de a-i conduce pe tinerii cititori la un sens profund al credinței și al prieteniei cu Isus". Pentru aceasta, promotorul principal al inițiativei se declară sigur că YouCat va fi un "compendiu pentru tineri" în toată lumea. "Va folosi pentru a deschide pentru tineri ușa către Catehismul Bisericii Catolice. Îmi amintesc foarte bine de momentul când, în îndepărtatul an 1985, în timpul Sinodului Episcopilor s-a discutat despre necesitatea unui 'Catehism universal', tocmai pentru că noile generații din toată lumea îmbrăcau aceeași blugi, ascultau aceeași muzică, aveau aceleași idei. În ultimii douăzeci și cinci de ani, procesul de globalizare s-a afirmat: lumea a devenit cu adevărat o țară, așa cum spune vechiul proverb italian. Astfel, este necesar să se ofere noilor generații o perspectivă nouă asupra Evangheliei. Și YouCat va putea să desfășoare această misiune".
(Sursa: ERCIS.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 651, Ultimul acces: 2023-05-30 19:08:14