Credinciosii au dreptul la procese de anulare rapide - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Credincioșii au dreptul la procese de anulare rapide

[2011-02-05]
Sfântul Părinte a afirmat că în atenția față de administrarea justiției în Corpus Ecclesiae intră, printre altele, strângerea de informații despre starea și activitatea tribunalelor locale; sistematizarea datelor; stabilirea unor strategii de utilizare a resurselor umane și instituționale. Este o muncă ce vizează în primul rând să acorde dreptatea în mod corect, prompt și eficient credincioșilor privitor la cazurile de nulitate a căsătoriei. Activitatea Signaturii Apostolice, a mai afirmat el, urmărește să se asigure că fiecare teritoriu are tribunalele necesare, și că slujirile acestora răspund cererilor de viteză și simplitate la care credincioșii au dreptul.
Trecând mai departe de subiectul proceselor matrimoniale, Episcopul Romei a invocat, ca principiu general, necesitatea ca nedreptății să i se răspundă "cu armele spirituale ale rugăciunii, carității, iertării și penitenței". Dar a admis că "în anumite cazuri nu putem să excludem necesitatea intervenirii cu instrumente legale. Acestea sunt, în primul rând, ocazii de dialog ce poate să conducă uneori la armonie și reconciliere." Vorbind despre procesele din Biserică a afirmat că justiția este "o cerință minimă", dar "insuficientă când e comparată cu caritatea din care trăiește Biserica". "Cu toate acestea, Poporul lui Dumnezeu în timpul pelerinajului său pe pământ nu își va atinge niciodată identitatea de comunitate de iubire dacă nu rămâne atent la cerințele dreptății."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 594, Ultimul acces: 2023-02-02 13:20:25