Recunoastere pontificala pentru Comunitatea "Noi Orizonturi" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Recunoaștere pontificală pentru Comunitatea "Noi Orizonturi"

[2011-02-05]
- Cum a apărut comunitatea?
- Asociația "Nuovi Orizzonti" a luat naștere dintr-o simplă dorință: a împărtăși ceea ce a fost marea descoperire a vieții mele, bucuria învierii grație întâlnirii cu Cristos Înviat, tocmai cu acei tineri pe care îi vedeam cel mai mult în disperare. În 1991 am început să merg pe străzi, noaptea, să caut acești frați ai noștri și trebuie să spun că strigătul acestora mi-a străpuns inima și au deveni într-un fel noua mea familie. În 1993 a luat naștere prima comunitate de primire la Trigoria, la sud de Roma, și apoi, în acești ani au primiți fost chiar tinerii care, încercând să trăiască Evanghelia în comunitate, au experimentat această bucurie a învierii și au devenit martori pentru alții. În câțiva ani, centrele de primire și inițiativele s-au înmulțit. Sunt acum peste 150 de mii de Cavaleri ai Luminii care și-au asumat acest angajament de a trăi Evanghelia și de a purta bucuria învierii și revoluția Evangheliei în lume.
- Astăzi Comunitatea a obținut recunoașterea pontificală: simțiți o mare bucurie?
- O bucurie imensă! Inima noastră este mai mult ca oricând copleșită de emoție, de fior și gratitudine. Simțim să este un important nou sigiliu din partea Bisericii. Dacă este mare sentimentul de recunoștință, și mai mare este simțul de responsabilitate în a căuta să fim fideli vocației primite, docili Duhului Sfânt, pentru ca această carismă să dea roade îmbelșugate; acele roade pentru care a ne-a fost trimis în viața noastră personală, în viața tuturor.
- Duminică vor avea loc mari manifestări de sărbătoare la Roma...
- La Teatrul Orione va fi această sărbătoare cu o celebrare euharistică prezidată de Cardinalul Rylko și apoi un moment de sărbătoare cu doi Cavaleri ai Luminii, care sunt Andrea Bocelli și Nek. Va fi un moment de exprimare din partea noastră a recunoștinței față de Dumnezeu pentru această nouă minunată aventură.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 570, Ultimul acces: 2023-02-02 20:21:22