Dialogul anglicano-catolic intra intr-o noua faza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dialogul anglicano-catolic intră într-o nouă fază

[2011-02-04]
Comunicatul informează că "sarcina acestei a treia faze a ARCIC va fi să analizeze întrebările fundamentale privitoare la 'Biserica privită ca și comuniune - locală și universală' și 'Cum în comuniune Biserica locală și universală ajung la discernerea învățăturii etice corecte'." Și se explică: "aceste teme legate între ele au reieșit din declarația comună a Papei și a Arhiepiscopului de Canterbury". Co-președinții acestei faze sunt Arhiepiscopul catolic Bernard Longley de Birmingham, din Anglia, și Arhiepiscopul anglican David Moxon de Noua Zeelandă. Comunicatul Vaticanului oferă lista tuturor membrilor, catolici și anglicani, și subliniază că "membrii acestei noi faze a ARCIC sunt din lumea întreagă, reprezentând o varietate de contexte culturale și reunind diverse discipline teologice".
Dialogul oficial dintre cele două Biserici se poartă prin Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor din partea catolică, respectiv prin Departamentul pentru Unitate, Credință și Ordine al Comuniunii Anglicane, și a început acum 40 de ani.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 635, Ultimul acces: 2023-05-28 14:28:47