"De la Vechiul la Noul Testament", un leac de suflet - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"De la Vechiul la Noul Testament", un leac de suflet

[2011-02-05]
Vocea actriței Maia Morgenstern a răsunat puternic în sfântul lăcaș, citind texte din Sfânta Scriptură și poezii ale cunoscutului poet german Rainer Maria Rilke, dar a avut și momente când abia s-a auzit, o voce șoptită, suavă, uneori parcă timidă. Și pentru ca întreaga seară să fie un moment de intensă trăire sufletească, totul a fost însoțit de interpretarea magistrală a maeștrilor în ale muzicii. Piesele unor mari compozitori, precum J.S. Bach, L. van Beethoven, W.A. Mozart, Fr. Schubert, Ch. Gounod, i-au trimis pe cei prezenți care au umplut Catedrala la o meditație a cuvântului lui Dumnezeu care ia trup din Preasfânta Fecioara Maria.
Concertul a fost într-adevăr un "leac de suflet" pe care virtuoșii interpreți au dorit să-l dăruiască tuturor, dar care a fost răsplătit prin multele minute de aplauze oferite ca mulțumire de întreaga mulțime din sfântul lăcaș. Iar cei care le-au oferit au fost înalți prelați ai Bisericii Catolice, profesori academicieni, oameni de cultură, personalități publice, invitați din București dar și din alte părți, și toți cei care au dorit să petreacă o seară în compania muzicii și a poeziei. Pentru toți aceia care nu au putut fi prezenți la acest concert-spectacol extraordinar, ARCB.ro oferă posibilitatea vizionării online prin înregistrările de aici.
(Sursa: ARCB.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 543, Ultimul acces: 2023-01-27 18:01:23