Lumea simte nostalgie dupa Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lumea simte nostalgie după Dumnezeu

[2011-02-06]
"Chiar dacă se pare că o mare parte a lumii moderne, a oamenilor de astăzi, întoarce spatele lui Dumnezeu și privește credința ca ceva ce ține de trecut, există cu toate acestea dorința de dreptate, iubire, pace, dorința ca sărăcia și suferințele să fie învinse, ca oamenii să găsească bucuria", a spus Pontiful. Și a continuat: "Această dorință este prezentă în lumea de astăzi, dorința de măreț, dorința de bine. Este nostalgia după Mântuitorul, după însuși Dumnezeu, chiar și acolo unde este negat. Tocmai în această oră a lucra în via lui Dumnezeu este o chestiune urgentă, și tocmai în această oră adevărul cuvintelor lui Isus - 'lucrătorii sunt puțini' - apasă cu greutate asupra noastră."
Sfântul Părinte a continuat: "Ioan al Crucii a comparat lumea credinței cu o mină în care descoperim mereu noi comori. Ca păstori ai Bisericii noi trăim această credință și o proclamăm ca o veste bună care ne dă siguranță în iubirea lui Dumnezeu și în faptul că suntem iubiți de El." Apoi a afirmat: "Euharistia este centrul Bisericii și trebuie să fie centrul nostru ca și creștini și al vieții noastre preoțești. Domnul ni se dă nouă. Cel Înviat intră în mine și dorește să mă transforme și să mă facă să intru într-o comuniune profundă cu El. În acest fel El mă deschide asemenea spre ceilalți: noi, cei mulți, suntem o singură pâine și un singur trup."
La final a îndemnat: "Să încercăm să celebrăm Euharistia cu dedicare, cu o fervoare tot mai intensă; să încercăm să ne modelăm zilele după măsura ei; să încercăm să ne lăsăm formați de ea". A mai subliniat faptul că frângerea pâinii "este și expresie a împărtășirii, a transmiterii iubirii noastre altora". "Dimensiunea socială, împărtășirea, nu este culmea morală a Euharistiei ci este parte a ei. Trebuie să fim atenți ca credincioșii să se exprime mereu în iubirea față de - și dreptatea pentru - celălalt și ca practicile noastre sociale să fie inspirate de credință: iar credința să fie trăită în iubire."
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online: aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 545, Ultimul acces: 2023-01-31 11:55:13