Organele Papei sunt ale Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Organele Papei sunt ale Bisericii

[2011-02-07]
Secretarul i-a scris direct medicului german care a generat disputa. Dr. Gero Winkelmann a vorbit despre donarea de organe în diverse discursuri și articole, afirmând printre altele că însuși Papa ar avea card de donator. Înainte să fie ales succesor al Papei Ioan Paul al II-lea, Cardinalul Ratzinger a fost într-adevăr donator potențial încă din anii 1970, admite Mons. Gaenswein în scrisoarea din 5 februarie. Dar, continuă el, acest card a devenit irelevant după ce Cardinalul Ratzinger a fost ales Papă.
Președintele Consiliului Pontifical pentru Pastorația Serviciilor de Sănătate, Arhiepiscopul Zygmunt Zimowski, a explicat pentru cotidianul italian La Repubblica faptul că trupul Papei trebuie să rămână intact, "deoarece aparține Bisericii". Iar aceasta "nu ia nimic din validitatea și frumusețea donării de organe". Ca Papă, actualul Pontif a vorbit despre nevoia donării de organe. Așa s-a întâmplat de exemplu în noiembrie 2008, când într-un mesaj trimis participanților la un congres al Academiei Pontificale pentru Viață a numit donarea de organe "un act de iubire [...] ce rămâne o mărturie adevărată de caritate, ce știe să privească dincolo de moarte, pentru ca viața să învingă mereu".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 546, Ultimul acces: 2023-01-27 21:39:41