Exercitiile spirituale pentru Papa ii vor aminti de predecesor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Exercițiile spirituale pentru Papa îi vor aminti de predecesor

[2011-02-07]
Seria de exerciții spirituale pentru Papa, membrii Curiei Romane și alți oficiali ai Bisericii va fi susținută de fr. Francois-Marie Lethel, carmelit desculț francez. Acesta este secretar la Academia Pontificală de Teologie, dar și profesor de teologie și de spiritualitate la Universitatea Pontificală Teresianum. Este un autor prolific, scriind des despre viețile sfinților. Una dintre lucrările sale majore examinează teologia sfinților pentru a explica iubirea fără limite a lui Dumnezeu. Cursul pe care îl susține la Teresianum include o lecție despre iubirea lui Cristos în învățătura Papei Ioan Paul al II-lea.
Conducând exercițiile spirituale pentru Papa, el continuă o tradiție începută în 1929. În mod normal exercițiile spirituale au loc în capela "Redemptoris Mater" din Vatican. Cardinalii, Episcopii, superiorii generali și membrii Curiei Romane și ai Casei Pontificale se alătură Papei pe această perioadă. De regulă meditațiile nu țin mai mult de o jumătate de oră și pot include și rugăciuni din Liturgia Orelor și Adorație Euharistică. Pr. Enrico dal Covolo, salezian, a susținut 17 meditații pe tema "Lecții date de Dumnezeu și de Biserică despre vocația preoțească" în cadrul exercițiilor spirituale de anul trecut.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 560, Ultimul acces: 2023-02-03 20:26:46