A fost abolita pedeapsa cu moartea in Tunisia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost abolită pedeapsa cu moartea în Tunisia

[2011-02-07]
Actualmente în Tunisia numărul condamnaților la moarte prin spânzurătoare este de 130, între care patru femei. Ultima sentință a fost executată în luna octombrie 1991. Condamnările la moarte sunt comutate în închisoare pe viață. Comunitatea Sant Egidio, de mulți ani angajată în lupta pentru abolirea pedepsei capitale în lume și în continentul african, salută istorica decizie a noului guvern tunisian ca un important gest de deschidere și de apărare și promovare a drepturilor omului. "Este vorba de o tranziție istorică în această zonă a continentului african și indică o metodă: pentru a preveni divizări și a favoriza un adevărat proces de reconciliere națională trebuie să se renunțe la pedeapsa cu moartea și să respecte viața, chiar și cea a adversarului și a celui vinovat de o crimă. Este baza pentru încetarea violenței și la nivelul societății civile."
Comunitatea Sant Egidio urează ca exemplul Tunisiei, și a altor țări, precum Togo și Gabon, care au abolit recent pedeapsa capitală, să poată încuraja celelalte țări africane în procesul de abolire a pedepsei cu moartea. Un astfel de demers ar plasa Africa pe calea de a deveni al doilea continent, după Europa, în care această pedeapsă a fost abolită.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 565, Ultimul acces: 2023-02-04 19:09:11