Zi de formare pentru adulti din AC - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de formare pentru adulți din AC

[2011-02-07]
Au participat 75 de membri ACA din parohiile: Bacău, Faraoani, Gioseni, Mărgineni, Moinești, Comănești, Onești, Valea Mare, Zăpodia și Pustiana. Momentele formative au fost susținute de preoții asistenți spirituali ai ACA: pr. Iosif Dămătăr - paroh de Mărgineni, pr. Petru Sebastian Tamaș - Bacău, pr. Robert Canceal - paroh de Berzunți, precum și Iuliana Petruț - reprezentantă a Asociației "Familia și Viața" din Piatra Neamț. "Familia în planul lui Dumnezeu" - moment formativ prezentat de pr. Iosif Dămătăr - a adus în prim plan importanța familiei în societate, de la începutul lumii până în prezent. Prin imagini și texte adecvate au fost prezentate stiluri de viață, de comportament, de comunicare, de creștere a copiilor și de conviețuire în familii.
După o scurtă pauză, participanții au fost împărțiți în cinci grupuri, pentru a căuta și găsi răspunsuri la câteva întrebări propuse de Consiliul Director al ACA. Au urmat discuții pe marginea lor. După prezentarea în plen, de către reprezentanții grupurilor, răspunsurile au fost completate de preoții spirituali. Punctul culminant al zilei a fost celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de cei trei asistenți spirituali. A urmat un moment formativ susținut de Iuliana Petruț pe tema "Rolul părinților în pregătirea copiilor pentru căsătorie". Cuvântul final i-a aparținut pr. Iosif Dămătăr.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:
Legături:
Album foto

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 594, Ultimul acces: 2023-05-27 00:15:42