PS Petru Gherghel in vizita la Graz - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Petru Gherghel în vizită la Graz

[2011-02-07]
Duminică, 6 februarie 2011, a prezidat Liturghia comunitară în limba germană, pe care a mărturisit că a învățat-o mai mult în scaunul de spovadă, pe când era vicar parohial la Rădăuți, comunitate bucovineană din fostul imperiu austro-ungar. În numele comunității, pr. paroh Gerhard a salutat prezența Excelenței sale în mijlocul comunității, mulțumindu-i pentru recenta deschidere a relațiilor de colaborare mai strânsă între cele două Dieceze, Iași și Graz-Seckau. În introducerea la Sfânta Liturghie, PS Petru Gherghel și-a exprimat bucuria de a celebra jertfa euharistică într-o comunitate austriacă, subliniind că aici, ca și în Germania, Italia sau România, se celebrează aceeași Sfântă Jertfă și se mărturisește aceeași credință catolică universală.
La finalul celebrării, a adresat câteva cuvinte comunității, în care și-a arătat recunoștința pentru solidaritatea de care a dat dovadă față de Dieceza de Iași, mai ales în anii grei ai regimului comunist, prin contribuția financiară consistentă adusă îndeosebi la construirea seminarului diecezan și a altor instituții diecezane. "Mulțumesc frumos pentru solidaritatea de care ne-am bucurat din partea Bisericii din Austria în timpurile grele pe care le-am trăit în perioada comunistă", a mai afirmat Episcopul. PS Petru va reveni în Austria pentru o vizită oficială, în preajma zilei de 19 martie 2011, sărbătoarea patronului Bisericii Universale, Sfântul Iosif, când Episcopul de Graz-Seckau, PS Egon Kapellari, intenționează să îi prezinte instituțiile pastorale principale ale Diecezei pe care o păstorește.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:
Legături:
Album foto

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 591, Ultimul acces: 2023-02-02 10:13:38