Pontiful despre beneficiile internetului pentru seminaristi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pontiful despre beneficiile internetului pentru seminariști

[2011-02-08]
Sarcina de a educa devine și tot mai dificilă, a avertizat Pontiful, din cauza culturii care "face din relativism propriul său crez". Astfel, "se consideră că este periculos să vorbești despre adevăr", a deplâns el, dar "a educa este un act de iubire". Pontiful a făcut referire la discuțiile Congregației cu privire la un proiect de document despre internet și formarea seminariștilor. Subliniind nevoia de educatori bine pregătiți în acest domeniu, a vorbit însă și despre beneficiile internetului pentru viitorii preoți. "Datorită capacității sale de a depăși distanțele și de a pune oamenii în contact reciproc, internetul prezintă mari posibilități și pentru Biserică și misiunea ei. Cu discernământul necesar pentru folosirea lui inteligentă și prudentă, este un instrument care poate sluji nu doar pentru studii, ci și pentru acțiunea pastorală a viitorilor preoți în diferite domenii eclesiale, cum ar fi evanghelizarea, acțiunea misionară, cateheza, proiectele educaționale, conducerea instituțiilor".
Papa Benedict al XVI-lea a vorbit în continuare despre importanța teologiei în relație cu celelalte discipline ale educației. "Fericitul John Henry Newman a vorbit despre 'cercul cunoașterii', pentru a indica faptul că există o interdependență între diferitele ramuri ale cunoașterii; dar Dumnezeu este Acela care are o relație cu totalitatea realității; în consecință, a-l elimina pe Dumnezeu înseamnă a rupe cercul cunoașterii", a spus el. În această privință, Sfântul Părinte a subliniat importanța universităților catolice, cu "deschiderea lor față de 'totalitatea' ființei umane". Ele "pot desfășura o muncă de mare valoare în promovarea unității cunoașterii, orientând studenții și profesorii către Lumina lumii, 'lumina adevărată care luminează pe orice om'".
Legături:
Textul integral al discursului papal

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 549, Ultimul acces: 2023-02-01 03:30:02