A doua intalnire a consiliului special pentru Orientul Mijlociu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A doua întâlnire a consiliului special pentru Orientul Mijlociu

[2011-02-08]
"Mesajul final și celelalte documente ale Sinodului - care s-a desfășurat în Vatican în octombrie 2010 - au fost difuzate și în unele cazuri traduse pentru a promova conferințe, studii și dezbateri în rândul clericilor, persoanelor consacrate și laicilor", citim în comunicat. "Mesajul a fost de asemenea trimis personalităților politice. În Siria a avut loc un congres internațional despre stadiul actual al relațiilor dintre musulmani și creștini, în special în țările arabe. Și în Ierusalim a avut loc o întâlnire între creștini și evrei, organizată de Centrul pentru Relațiile Iudeo-Creștine și de Consiliul de Coordonare Interreligioasă, pentru promovarea unei informări mai obiective despre adunarea sinodală. Au avut loc și diverse întâlniri și sesiuni de dialog musulmano-creștin, la care au participat și ortodocși. Acum așteptăm cu interes publicarea exortației apostolice post-sinodale."
Contribuțiile aduse de participanți au revelat faptul că situația generală socio-politică din diferitele țări din Orientul Mijlociu rămâne tensionată", se mai spune în comunicat. "Comunitățile creștine, în special în zonele cele mai afectate de violență, au nevoie de sprijin material și moral, și au dreptul exercitării dreptului la libertatea de cult și de religie. Respectarea comunităților creștine ajută la eradicarea oricăror focare de sentimente anti-creștine în Orientul Mijlociu, la oprirea emigrării creștinilor din acele regiuni, din țările lor natale, și la favorizarea binelui comun." Următoarea întâlnire a consiliului va avea loc în 30 și 31 martie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 555, Ultimul acces: 2023-02-03 06:11:38