Incalzirea globala si ghetarii himalayeni (care sunt bine) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Încălzirea globală și ghețarii himalayeni (care sunt bine)

[2011-02-08]
Rajendra K. Pachauri, conducătorul IPCC al ONU, a declarat în 2007 - o declarație rămasă faimoasă - că probabilitatea ca ghețarii himalayeni "să dispară până în 2035 sau poate chiar mai rapid este foarte mare", fiind contrazis de ce mai bun glaciolog indian, dr. Vijay Raina. În ianuarie 2010, IPPC a admis că pretenția despre topirea ghețurilor nu era bazată pe vreun studiu științific, ci pe afirmațiile unui om de știință, Syed Hasnain, din tabăra celor care vorbesc despre gravitatea schimbărilor climatice. Mai mult, IPCC și-a cerut scuze pentru eroare, dar Pachauri a continuat să susțină că ghețarii se topesc cu "o rată rapidă", conform publicației britanice Telegraph.
Studiul realizat de Dirk Scherler, Bodo Bookhagen și Manfred R. Strecker de la Universitățile din Potsdam și California, arată că "există variații semnificative în comportamentele ghețarilor" din Himalaya. "Peste 65% dintre ghețarii influențați de musoni sunt în retragere, dar ghețarii acoperiți cu pietriși sunt stabili", scriu autorii, adăugând că, "în contrast, peste 50% dintre ghețarii observați din regiunea Karakoram, din nord-vestul Himalayei, cresc sau sunt stabili". Imaginea ghețarilor din Himalaya topindu-se este una dintre principalele două imagini folosite pentru a prezenta o încălzire globală alarmantă, alături de urșii polari, declarați ca specie "amenințată" în ciuda faptului că numărul lor crește. Susținătorii teoriei încălzirii globale catastrofice spun că în 20-40 de ani urșii polari ar putea dispărea datorită temperaturii în creștere.
Problema este că în spatele agitației cu încălzirea globală stă ideea că omul e vinovat/responsabil și de aici decurge imediat justificarea controlului populației. În timpul conferinței din 2009 despre schimbările climaterice, desfășurată în Copenhaga, controlul populației a reieșit ca o problemă cheie, atenția fiind atrasă de chiar delegația chineză. În 2010, Ted Turner, fondatorul CNN, a chemat liderii lumii să răspundă crizei încălzirii globale prin reducerea numărului de oameni de pe planetă. Fondul pentru Populație al ONU este un lider în promovarea măsurilor drastice de depopulare, pretinzând că este o tactică necesară pentru a combate schimbarea climei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 851, Ultimul acces: 2024-09-16 12:18:37