Congregatia Surorilor Maicii Domnului: 90 de ani de la infiintare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Congregația Surorilor Maicii Domnului: 90 de ani de la înființare

[2011-02-08]
A urmat apoi prezentarea intitulată: "File din Istoria Congregației Surorilor Maicii Domnului", menită să puncteze cele mai semnificative evenimente din viața acestei familii călugărești, începând cu întemeierea sa la Blaj și începuturile anevoioase, dar pline de har, ale conturării primului nucleu de surori la Obreja. Relatarea evenimentelor s-a oprit la anii 1990-1993, anii "ieșirii la lumină" a Bisericii și Congregației. Miercuri, 2 februarie, de la ora 10, a avut loc Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Sfânta Treime, celebrant principal fiind PS Vasile Bizău. Au concelebrat alți 12 preoți. Corul Surorilor CMD a dat răspunsurile la Liturghie. Au fost prezente și câteva dintre surorile în vârstă din Congregație, mărturii vii ale acestei istorii pe care au trăit-o.
După amiază, surorile au făcut un scurt popas de rugăciune și aducere aminte în Capela Arhiereilor, unde odinioară se ruga comunitatea surorilor care locuiau și își desfășurau apostolatul la Institutul Recunoștinței. În cripta acestei Capele au fost aduse acum doi ani rămășițele pământești ale Mitropolitului dr. Vasile Suciu, fiind așezate la loc de cinste alături de ceilalți Mitropoliți ai BRU. Coborând în criptă, surorile s-au rugat și au păstrat câteva momente de reculegere în semn de aducere-aminte și cinstire adusă marelui Arhiereu fondator, rugându-l să mijlocească pentru Congregație harurile necesare pentru ca surorile să poată să își ducă la îndeplinire misiunea încredințată în BRU și în societatea românească actuală, în conformitate cu voința Bunului Dumnezeu, citind semnele timpurilor cu "ochii lui Dumnezeu".
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 563, Ultimul acces: 2023-01-28 02:14:16