IPS Anania: Imi doresc un urmas vrednic si demn - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Anania: Îmi doresc un urmaș vrednic și demn

[2011-02-08]
În acest testament, toate drepturile de autor sunt lăsate Fundației "Mitropolitul Bartolomeu", "pe care am înființat-o, din economiile proprii, pentru a oferi burse tinerilor merituoși, dar lipsiți de posibilități materiale". Și continuă: "Doresc ca Fundația 'Mitropolitul Bartolomeu', al cărei fondator sunt, să îmi ducă mai departe memoria, să nu fie niciodată desființată, să nu-i fie schimbat scopul principal pentru care a fost înființată, iar banii și întregul ei patrimoniu să nu poată fi folosit în alte scopuri de către nimeni."
Legat de succesorul său, IPS Anania scria: "La cârma Mitropoliei îmi doresc un urmaș vrednic și demn, credincios Bisericii Ortodoxe, responsabil, integru, adversar al corupției de orice fel și sub orice formă, care să continue și să desăvârșească ceea ce am început eu. Dintre acestea: 1. Pictarea catedralei în tehnica mozaic; 2. Radio Renașterea; 3. Revista Tabor; 4. Fundația 'Mitropolitul Bartolomeu'; 5. Policlinica 'Sfântul Pantelimon'; 6. Continuarea lucrărilor la mozaicurile din biserica 'Schimbarea la Față' din Cluj-Napoca, sub coordonarea pictorului și teologului italian Marko Ivan Rupnik; 7. Canonizarea și cultul Sfântului Pahomie de la Gledin; 8. Canonizarea și cultul Sfinților Martiri Năsăudeni; 9. Grădinița 'Sfântul Stelian'."
La finalul testamentului citim: "Cer iertare tuturor celor cărora le-am greșit, într-un fel sau altul, așa cum și eu, la rându-mi, îi iert pe toți cei care, cu voie sau fără voie, mi-au greșit. [...] Numesc executor testamentar, în baza art. 910 și următoarele din Codul Civil pe preotul Bogdan Ivanov, actualul meu secretar de cabinet căruia îi încredințez spre executare acest testament. Orice Testament anterior acestuia devine nul și neavenit."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 559, Ultimul acces: 2023-01-30 07:54:00