Doliu pentru cei patru copii romi morti in incendiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Doliu pentru cei patru copii romi morți în incendiu

[2011-02-08]
"Președintele Italiei, Giorgio Napolitano, va merge să se întâlnească cu rudele victimelor", a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno, iar Cardinalul Vicar al Diecezei de Roma, Agostino Vallini, a transmis familiei gândurile sale de profundă durere pentru moartea celor patru copii, invocând de asemenea condiții de viață demne și sigure pentru nomazi, "printr-o integrare treptată și renunțarea la taberele pentru romi". Consiliul Europei a definit faptul "o tragedie care amintește condițiile în care mulți cetățeni romi trăiesc în Europa". Paolo Ondarza, de la redacția centrală a Radio Vatican, a stat de vorbă cu Gianluigi de Palo, consilier la Primăria Romei pe probleme legate de politici familiale: "Cred că este doliul tuturor. Ne întrecem mereu în a găsi vinovați, dar când există persoane care trăiesc în tabere complet neechipate trebuie să ne simțim cu toții responsabili".
"Există situații de mare degradare a demnității umane: personal am văzut - în alte tabere care au fost desființate - copii care se jucau cu carcase de animale moarte, sau că nu exista apă. Sunt convins că 'planul nomazi' este un răspuns la acest tip de situații, și este necesar un pact între instituții, societatea civilă, parohii și simpli cetățeni, pentru a înțelege că a sosit momentul unui răspuns concret la acest tip de situații. Fiecare dintre noi trebuie să ne punem întrebări, să ne raportăm la aceste situații, dar este necesar și un răspuns politic, un răspuns concret în încercarea de a îndepărta situații scăpate de sub control și care trebuie readuse la nivelul demnității umane".
Cardinalul Agostino Vallini va prezida miercuri, 9 februarie, la ora 17.30, în Bazilica Santa Maria in Trastevere, veghea de rugăciune diecezană pentru cei patru copii. În ziua de doliu decretată de primarul Gianni Alemanno, întreaga Dieceză de Roma se va afla în această biserică a Comunității Sant'Egidio, care de 43 de ani este implicată în asistența săracilor și a marginalizaților, pentru a se ruga împreună cu comunitatea de romi din capitala Italiei, pentru Sebastian, Patrizia, Fernando și Raul, cele patru victime ale incendiului, dar și pentru familia lor, devastată de tragedia de duminica trecută.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 770, Ultimul acces: 2024-03-18 06:52:00